Janne Schra in de Gasthuiskerk

  ,
  21 februari 2020
  20:00 uur


  DOESBURG – Op vrijdag 21 februari om 20.00 uur presenteert de Nederlandse singer-songwriter Janne Schra in Gasthuiskerk Doesburg een programma. Ze brengt hierin bestaand Nederlands repertoire, misschien uitgebreid met nieuw, eigen Nederlandstalig werk.

  Schra groeide op in Huizen en studeerde Audiovisual Media aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze was van 2001 tot 2010 zangeres en songwriter in de band Room Eleven waarmee ze twee albums maakte. Room Eleven ontving twee gouden en een platina plaat en toerde door Canada, Japan, Europa en Zuid-Afrika.
  Na het uiteenvallen van de band ging Janne Schra verder met een nieuwe band, Schradinova, haar schilderspseudoniem, die in oktober 2010 debuteerde. Vanaf 2012 treedt ze op onder haar eigen naam. In januari 2013 kwam haar titelloze debuutalbum uit. In februari 2015 kwam haar tweede album Ponzo uit. Dit album nam ze samen op met haar partner Torre Florim van De Staat. In juni 2018 volgde het derde album OK. Schra heeft nummers geschreven met Kraak & Smaak, Sister Bliss, Benjamin Herman, Yuri Honing, De Staat, Happy Camper en Perquisite en zong mee in het nummer ‘Wat ook een ander zegt’ van Lucky Fonz III.
  Aanvang van het concert in de Gasthuiskerk is 20.00 uur. Een kaartje kost 17,50 euro.