Internationale papierkunstmanifestatie in De Middelste Molen

  ,
  14 september 2019
  10:00 uur


  LOENEN – Zestien kunstenaars van over de hele wereld komen in het weekend van de Open Monumentendagen naar Loenen voor het Paper Art Event. In de historische papierfabriek en museum De Middelste Molen zijn hun werken te zien op 14 en 15 september en worden demonstraties gegeven.

  De kunstenaars zijn afkomstig uit Nederland, Duitsland, India, Frankrijk, Noorwegen, Argentinië, Maleisië en Australië. Papier vormt de basis van hun kunstwerken.Vijf van hen zullen ook lezingen verzorgen. Doel van de bijeenkomst is een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met de veelzijdigheid van papier en de kunstzinnige mogelijkheden die het materiaal biedt. De locatie voor de exposities en demonstraties is daarbij uniek te noemen. Het werkende museum De Middelste Molen is een bijzonder symbool van het belang van de papierproductie in de Veluwse regio.

  Het Paper Art Event valt samen met de Open Monumentendagen. Dat betekent dat de toegang tot het museum en de exposities gratis is. Papierfabriek de Middelste Molen is gevestigd aan Kanaal Zuid 497 in Loenen. De fabriek is op beide monumentendagen van 10.00 tot 16.00 uur geopend. De lezingen worden gehouden op beide dagen om 12.00, 12.30 en 13.00 uur.