Home / Evenement / Inloopbijeenkomst over mogelijke windmolen-locaties

Inloopbijeenkomst over mogelijke windmolen-locaties

01-07-2019
19:00 - 21:30


KLARENBEEK/APELDOORN – De gemeente Apeldoorn houdt op maandag 1 juli een inloopbijeenkomst in Klarenbeek over mogelijk geschikte locaties voor windmolens. De bijeenkomst vindt plaats in Multifunctioneel Centrum.

Bewoners in de buurt van de mogelijke wind-locaties hebben op 12 juni een persoonlijke brief met informatie en een uitnodiging voor de bijeenkomsten ontvangen. Hoewel nog niet alles duidelijk is en er nog veel onzekerheden zijn, wil de gemeente bewoners graag in een vroeg stadium informeren over deze mogelijke ontwikkelingen in hun omgeving. Tijdens de avonden zijn er medewerkers van de gemeente Apeldoorn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over verschillende onderwerpen.

Er is een tafel met informatie over het onderzoek naar de wind-locaties en hoe dit er in het landschap mogelijk uit kan zien. Daarnaast is er een tafel met algemene informatie over de effecten van windmolens op de omgeving, zoals bijvoorbeeld geluid, slagschaduw en effecten op de natuur.
Bij een derde informatietafel is informatie over het vervolgproces en de mogelijkheid om hier als bewoner in te participeren, ook in financiële zin. Dan gaat het om manieren waarop bewoners kunnen meeprofiteren van de opbrengsten van een windmolen in hun buurt.
Het is nog niet zeker óf, waar en wanneer precies er windmolens op deze vijf mogelijk geschikte locaties zullen komen. Daarvoor is nog vervolgonderzoek nodig en ook een verdere uitwerking van de voorwaarden waaronder dat kan.

De bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.apeldoorn.nl/windenergie en aangeven welke onderwerpen hun interesse hebben. Op deze webpagina is ook meer informatie over het onderwerp windenergie en de locaties te vinden.