Informatieve avond over signalen van criminaliteit in het buitengebied

  ,
  8 april 2019
  20:00 uur


  LEUVENHEIM – Om inwoners van het buitengebied te wijzen op mogelijke criminaliteit in hun buurt, is er maandag 8 april een informatieve avond met de titel Buitengebied Alert. De aanwezigen krijgen voorbeelden van verdachte situaties waar zij alert op kunnen zijn.

  “Brummen is een rustige en veilige gemeente, maar ook bij ons kunnen onoorbare activiteiten plaatsvinden”, zegt burgemeester Alex van Hedel. “En dat kan maar zo naast je eigen woning of boerderij plaatsvinden, het buitengebied is een ideale rustige omgeving. Met deze bijeenkomst willen we inwoners alert maken.”
  De avond is vooral gericht op het bewust maken van inwoners en ondernemers in het buitengebied van de signalen die wijzen op zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Denk bijvoorbeeld aan leegstaande schuren, verdacht verkeer bij bedrijfsruimtes, verdachte auto’s, veel van dezelfde bedrijvigheid of ondernemingen waar geen klanten komen, maar die wel blijven bestaan. “Allemaal zaken die je pas opvallen als je er een keer op bent gewezen”, aldus Van Hedel. Hij zal zelf spreken tijdens deze informatieavond, maar ook lokale agrariërs en deskundigen delen hun verhalen.

  De bijeenkomst Buitengebied Alert vindt plaats op maandag 8 april, vanaf 20.00 uur in het buurthuis in Leuvenheim. De avond is toegankelijk voor alle ondernemers én inwoners van het buitengebied van Brummen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus aanmelding via www.brummen.nl/buitengebied is wel noodzakelijk.

  De avond wordt georganiseerd door de gemeente Brummen, Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid ondersteunt agrariërs sinds een aantal jaren tegen ondermijning. Onder de paraplu van het Keurmerk Veilig Buitengebied worden lokale samenwerkingsverbanden opgezet waarin de krachten van de gemeente, de ondernemers en deskundigen worden gebundeld. De Buitengebied Alert Avond is hiervan een voorbeeld.