Informatieochtend bij Herenboerderij de Groote Modderkolk

  ,
  19 oktober 2019
  10:00 uur


  LOENEN – Op zaterdag 19 oktober is er van 10.00 tot 13.00 uur een informatieochtend bij Herenboerderij de Groote Modderkolk in Loenen. Geïnteresseerden kunnen informatie krijgen, een rondleiding volgen en is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

  De Herenboerderij Loenen is een coöperatief gemengd bedrijf, eigendom van uiteindelijk zo’n 200 huishoudens uit de regio, naar het concept van Herenboeren Nederland. Het is een boerderij waar duurzaam, puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd exclusief voor de leden-Herenboeren: De boerin werkt in dienst van de coöperatie en voor de leden geldt: ‘meewerken mag, hoeft niet’.
  De Herenboerderij levert groenten, eieren, vlees en op termijn ook fruit. Het eten dat van de Herenboerderij komt, gaat direct van het land naar het
  bord; geen vervoer, geen tussenhandel, geen winkels. Het eten is daardoor vers en er gaat geen geld naar tussenschakels.

  Een huishouden dat graag Herenboer wil worden, betaalt eenmalig een bedrag. Hiermee zijn en wordt het terrein verder ingericht en investeringen gedaan zoals het aanschaffen van gereedschap, hekwerk, beregening. Elk huishouden betaalt daarna iedere week een vast bedrag aan contributie per gezinslid. Aanmelden voor de informatieochtend kan via grootemodderkolk@herenboeren.nl met vermelding van het aantal personen.

  .