Informatieavond over ongewenst gedrag

  ,
  17 februari 2020
  21:15 uur


  LOENEN – Op maandag 17 februari houdt de Voetbalvereniging Loenermark in Loenen een informatieavond over ongewenst gedrag. Iedere vereniging en school kent wel situaties waarbij de grens van een normale omgang met elkaar overschreden wordt. Loenermark streeft als vereniging naar een veilig (sport)klimaat voor iedereen.

  Loenermark-voorzitter Timon Luesink zegt: ”Sport levert prachtige momenten op en sport is leuk en gezond om te doen. Iedereen zou dan ook een leven lang moeten kunnen genieten van sport. Helaas horen en lezen we steeds vaker dat er sprake is van onsportief of ongewenst gedrag, waardoor sporters zich onveilig voelen en niet meer ontspannen hun sport kunnen beoefenen. Loenermark vindt dat zij als voetbalvereniging ook een maatschappelijke rol op dit gebied heeft en wil meer bijdragen aan een veilig sportklimaat en veel sportplezier.”

  VV Loenermark beschikt al een aantal jaren over een tweetal vertrouwenscontactpersonen, waar iedereen met vragen en problemen terecht kan. Ook zijn er gedragsregels opgesteld. Om gewenst gedrag te stimuleren organiseert de club een informatieavond over een veilig sportklimaat, waarbij ook de scholen en andere verenigingen binnen het dorp van harte welkom zijn. Tenslotte wordt er niet alleen gesport op het voetbalveld, maar overal waar er ruimte en mogelijkheden zijn.
  Om meer te weten te komen over ongewenst gedrag, signalen te herkennen en de rol van de vertrouwenscontactpersonen houdt vv Loenermark een thema-avond op maandag 17 februari om 19.30 uur in het clubhuis. Het programma wordt geopend met een gastspreker en na de pauze wordt er gesproken over wat ongewenst gedrag is en over de rol en functie van de vertrouwenscontactpersoon. Rond 21.15 uur is de afsluiting. Iedereen is welkom.