Home / Evenement / Informatieavond dementie en RGM

Informatieavond dementie en RGM

21-05-2019
19:00 - 23:59


RHEDEN – Dinsdag 21 mei is er in Rhederhof in Rheden een informatie- en ontmoetingsavond over dementie. Het thema is ‘zet je brein in beweging met RGM’.

De Ronnie Gardener Methode (RGM) is een oefenmethode voor de hersenen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en (beginnende) dementie, bedacht door de Amerikaanse drummer Ronnie Gardener. Mensen die deze methode volgen kunnen verbetering zien in concentratie, coördinatie, geheugen, stemming, zelfvertrouwen, spreken, en conditie.
Bij deze methode worden op ritme van de muziek eenvoudige bewegingen gemaakt. Bij elke beweging hoort een klank en een symbool, dat wordt getoond op een groot scherm. Oefeningen kunnen zittend en staand worden uitgevoerd, ook mensen in een rolstoel kunnen RGM beoefenen.
Ineke Smorenburg en Josien Hijink zijn ervaren RGM-trainers werkzaam bij Zozijn in Doesburg. Zij geven op deze informatieavond uitleg over de methode.
Daarna wordt er met zijn allen geoefend en gelachen. Iedereen kan meedoen.
Aanvang van het programma is 19.00 uur, inloop is vanaf 18.45 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Mocht de opvang voor de thuissituatie of het vervoer een probleem zijn, kan contact opgenomen worden met MVT Rheden/Rozendaal via tel.026 – 3707070 of info@mvtrheden.nl.