In het spoor van de Kolibri

  ,
  2 februari 2020
  12:30 uur


  DOESBURG – Op zondag 2 februari om 12.30 uur presenteert Gasthuiskerk Doesburg een Stadsvertelling in het kader van 75 jaar Vrijheid met als titel In het spoor van de Kolibri. Het programma bestaat uit een vertelling in twee delen, poëzie en prachtige muziek.
  Aan de Stadsvertelling wordt meegewerkt door Ruud Smit, het RCR recorder trio en Maaike Bäumler-Boumeester. De Stadsvertelling is een activiteit van HetHuisDoesburg en DichterbijdeIJssel.
  Het gelegenheids-RCR recordertrio, Coert Bremmers, Rian van de Bos en Ruud Smit, speelt op handgemaakte barok- en renaissancefluiten composities van Salomone Rossi. Rossi groeide op in de tweede helft van de zestiende eeuw in het joodse getto van het Italiaanse Mantua. Behalve werk van Rossi worden ook Joodse traditionals gespeeld. Maaike Bäumler-Boumeester draagt een gedicht voor van Jan Eijkelboom.
  Ruud Smit woont en werkt in Doesburg. Smit vertelt hoe hij op het spoor kwam van de fotografie en hoe een oude Kolibri-camera bij zijn familie terechtkwam. Het is het verhaal van een zoektocht die tot op de dag van vandaag voortduurt. Een zoektocht ook die hem op verschillende Joodse begraafplaatsen in de Achterhoek bracht.
  Reserveren wordt aangeraden. De Gasthuiskerk is geopend vanaf 12.00 uur. Plaatsen blijven gereserveerd tot 12.15 uur. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

  Foto: Ruud Smit