In gesprek over windmolens en zonneparken in gemeente Rheden

  ,
  17 februari 2020
  19:00 uur


  DIEREN – Maandagavond 17 februari houdt gemeente Rheden een informatiebijeenkomst over windmolens en zonneparken in de gemeente Rheden. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in het Rhedens aan de Doesburgerdijk 7 in Dieren.

  De gemeente stelt het Beleidskader Grootschalige Opwekking op. In dit beleidskader komen de voorwaarden te staan waaraan voldaan moet worden om bijvoorbeeld windmolens en zonneparken in de gemeente te plaatsen. Iedereen is welkom om daarover mee te komen praten.
  Gemeente Rheden wil in 2040 CO2-neutraal te zijn. Naast onder andere energiebesparing en zonnepanelen op daken, zijn hiervoor ook windmolens en zonnevelden noodzakelijk.

  De gemeente vraagt zich af waar die het beste kunnen komen, hoe die daar op de beste manier geplaatst kunnen worden en hoe inwoners daarbij kunnen meedenken en -doen. Deze vragen en onderwerpen staan centraal tijdens de informatieavond op 17 februari. De opbrengst van de avond vormt de input voor het Beleidskader Grootschalige Opwekking. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad hier in het najaar van 2020 een besluit over neemt.
  Aanmelden voor de bijeenkomst kan door te mailen naar energiek@rheden.nl o.v.v. ‘aanmelden 17 februari’.