If Beale Street Could Talk in Filmhuis Doesburg

  ,
  22 november 2019
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont komende week de film If Beale Street Could Talk. Deze boekverfilming is te zien op vrijdag 22 en woensdag 27 november, op beide dagen vanaf 20.00 uur in Het Arsenaal.

  If Beale Street Could Talk beschrijft de tragische romance tussen twee jonge Afro-Amerikaanse geliefden uit Harlem, New York. De 19-jarige Tisha en 22-jarige Fonny zijn tot over hun oren op elkaar verliefd en klaar om samen een toekomst op te bouwen, maar worden plots bruut van elkaar gescheiden wanneer laatstgenoemde ten onrechte vast wordt gehouden op verdenking van een brute verkrachting. En alsof dat nog niet wrang genoeg is, blijkt Tisha na de arrestatie ook in verwachting te zijn. Of de vader zijn kind ooit nog buiten de tralies op kan zien groeien, is nog maar de vraag.
  If Beale Street Could Talk bevat de nodige maatschappijkritiek jegens de onrechtvaardige behandeling van zwarte burgers in het Amerikaanse rechtssysteem, die ondanks de setting in de zeventiger jaren nog steeds pijnlijk relevant voelt.

  www.filmhuis-doesburg.nl