Herdenking bevrijding Dieren

  ,
  16 april 2019
  13:30 uur


  DIEREN – Op dinsdag 16 april wordt de bevrijding van Dieren, 74 jaar geleden op 16 april 1945, herdacht in het Carolinapark. Ook dit jaar is er weer een nauwe samenwerking met de drie scholen in Dieren Zuid

  De organisatie is voor de elfde keer in handen van Stichting Vrienden van de Oranjerie. Deze bijeenkomst staat in het teken van Herdenken, Vieren en Herinneren. Diverse leerlingen van de O.B.S. Koningin Emma, PC basisschool De Boomgaard en het SG Het Rhedens zullen een bijdragen leveren aan de herdenking. De leerlingen vertrekken om 13.15 uur, voorafgegaan door een jeep en motor van Keep Them Rolling naar het monument in het Carolinapark te Dieren. Het programma begint daar om 13.30 uur. De Burgemeester van Rheden, de heer Carol van Eert, zal namens het College van Rheden aanwezig. De burgemeester zal spreken en een krans leggen. Namens de veteranen zal sergeant majoor L.R. van der Most spreken. Leerlingen van de drie scholen lezen gedichten en verhalen voor. Verder is er een kranslegging en een defilé. Om 14.15 uur is de plechtigheid afgelopen.
  Stichting Vrienden van de Oranjerie prijst zich ‘bijzonder gelukkig met het feit dat ook dit jaar de scholen c.q. kinderen betrokken willen zijn bij deze herdenking’. Voorafgaande aan deze herdenking hebben de leerlingen, al kunnen luisteren naar de ervaringen van de heer Harrie Leeman, die als jonge jongen de oorlog in Dieren heeft meegemaakt. “Wij hopen dat wij bij de herdenking ook veel betrokken inwoners uit Dieren welkom mogen heten”, aldus de organisatie.