Home / Evenement / Halloween spooktocht

Halloween spooktocht

26-10-2019
19:30 - 23:59


HUMMELO – Op zaterdagavond 26 oktober is er vanaf 19.30 uur een spannende spooktocht voor de jeugd uit Hummelo en omgeving. De start is bij het Dorpshuis.

Groepjes volgen een wandelroute door de omgeving om op verschillende plekken de stuipen op het lijf gejaagd te worden. De groepen mogen bestaan uit drie tot zes jongeren, onder begeleiding van één persoon van 16 jaar of ouder. Deze begeleider mag een lamp en een mobiele telefoon meenemen, de rest van de deelnemers wordt vriendelijk verzocht deze voorwerpen thuis te laten of in te leveren bij de begeleider. Daarnaast is het handig om honden thuis te laten, want zij kunnen de spoken vaak al op een afstandje in de gaten hebben. Er wordt gestart en geëindigd bij Dorpshuis de Ruimte.

De organisatie adviseert een minimale leeftijd van 10 jaar om deel te nemen aan de spooktocht. Het is toegestaan om mee te lopen als kinderen jonger zijn, maar vanwege de mate van griezeligheid op de route, raadt de organisatie het niet aan. De kosten van de spooktocht bedragen 5 euro per persoon. Om de wachttijden bij vertrek beperkt te houden vraagt de organisatie of deelnemers zich vooraf op willen geven. Dit kan door een mail te sturen naar bestellen@dorpshuishummelo.nl. De groepjes krijgen dan een bericht met de starttijd. Veiligheid staat hoog in het vaandel, dus het is handig om reflecterende kleding aan te trekken. De organisatie is in handen van de activiteitencommissie van Stichting Dorpshuis Hummelo.