Filmhuis Doesburg opent seizoen met Green Book en Bohemian Rhapsody

  ,
  6 september 2019
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg heeft voor het nieuwe seizoen weer een mooi programma samengesteld. Vrijdag 6 en woensdag 11 september wordt de roadmovie Green Book vertoond. Zondag 8 september is Bohemian Rhapsody te zien.

  Green Book is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De donkere, uiterst getalenteerde jazzpianist Don Shirley maakt in 1962 een tournee door het gesegregeerde zuiden van de VS. De Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Vallelonga zit tijdelijk zonder werk als de nachtclub waarvoor hij werkt een paar maanden dicht gaat. Hij gaat als chauffeur op reis met Don. Tony heeft een grote mond en losse handjes. Dat is precies het type dat Don Shirley nodig heeft, want de reis door het zuiden is voor een zwarte man levensgevaarlijk. De twee leven in een totaal andere wereld, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar.
  Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, de muziek en een uitzonderlijke zanger. Freddie Mercury vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. De film wordt afgesloten met een succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar één van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.
  De voorstellingen van Filmhuis Doesburg zijn te zien in Het Arsenaal en beginnen om 20.00 uur.

  www.filmhuis-doesburg.nl