Filmhuis Doesburg draait Dolor y Gloria

  ,
  28 februari 2020
  20:00 uur


  DOESBURG – Vrijdag 28 februari en woensdag 4 maart vertoont Filmhuis Doesburg het drama Dolor y Gloria. De film is beide dagen vanaf 20.00 uur te zien in Het Arsenaal in Doesburg.

  Antonio Banderas speelt Salvador Mallo, een bekend regisseur die verblijft in zijn geliefde Madrid. Hij heeft al jaren geen film meer gemaakt en lijkt dat ook niet meer van plan te zijn. Salvador spendeert zijn dagen in pijn en neemt de nodige medicatie om dit te verzachten. Wanneer hij een actrice tegenkomt met wie hij jaren geleden heeft gewerkt, komt Salvador in contact met een verleden dat hij dacht afgesloten te hebben. Met name acteur Alberto Crespo, die ooit in een meesterwerk van hem speelde, krijgt een belangrijke rol in de confrontatie met vervlogen tijden.
  Regisseur Almodóvar duikt erg diep in de psyche van Salvador en Banderas geeft er op fenomenale wijze gestalte aan. Hij zet de levensmoede en lusteloze houding van zijn personage perfect neer. Dolor y Gloria is een film over acceptatie van het verleden om verder te kunnen komen in de toekomst.