Filmhuis Dieren start nieuw seizoen met Beentjes van Sint-Hildegard

  ,
  9 oktober 2020
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren is erg verheugd eindelijk met het nieuwe seizoen van start te kunnen gaan. Met de nodige aanpassingen kan publiek vanaf komende week weer van films komen genieten in de schouwburgzaal van Theothorne. Vrijdag 9 en zondag 11 oktober is De Beentjes van Sint-Hildegard te zien. Dinsdag 13 oktober draait A Perfectly Normal Family.

  De Beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen. Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

  In het Deense drama A Perfectly Normal Family vertelt Emma’s vader haar dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan. Emma is hierdoor totaal uit het lood geslagen. Vader Thomas verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

  De filmvoorstellingen beginnen om 20.00 uur. Vooraf online reserveren is verplicht en kan via www.filmhuisdieren.nl.