Feestelijke opening Klompenpad Bekbergerpad

  ,
  4 oktober 2019
  16:00 uur


  BEEKBERGEN – Op vrijdag 4 oktober vindt in Beekbergen de feestelijke opening plaats van het Bekbergerpad, het negende Klompenpad in de gemeente Apeldoorn. Bekbergerpad is een rondwandeling van 13 kilometer door een beekdal, langs enken en oeroude bossen Veluwse bossen in het mooie buitengebied van Beekbergen.

  De opening van het pad vindt plaats om 16.00 uur bij het startpunt de Ruitersmolen aan de Tullekensmolenweg 47 in Beekbergen. Wethouder Mark Sandmann van de gemeente Apeldoorn en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Harmonieorkest klein PJB geeft een optreden. Na de onthulling van het startpaneel is er een wandeling over een deel van het Klompenpad.

  Klompenpaden worden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landerijen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt. Door het proces met de lokale gemeenschap op te pakken, wordt de leefbaarheid vergroot.
  Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met Dorpsbelang Beekbergen-Lieren, vrijwilligers, de gemeente Apeldoorn, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in Apeldoorn is het 116de Klompenpad en maakt deel uit van een landelijk netwerk van Klompenpaden. Bekbergerpad sluit aan op het Albapad in Oosterhuizen en het Ugcheler Markepad in Ugchelen.
  De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij Primera De Damper en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met groene klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 4 oktober ook beschikbaar via de Klompenpaden-app.

  www.klompenpaden.nl