Feestelijke ontknoping gedichtenwedstrijd

  ,
  26 januari 2020
  12:00 uur


  DOESBURG – Eind van deze maand begint de Poëzieweek weer. Ze start op donderdag 30 januari en duurt tot en met 5 februari. De week is bedoeld om propaganda te maken voor Het Gedicht.

  De Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg heeft in het kader van die Poëzieweek nu al voor de achtste keer een gedichtenwedstrijd georganiseerd. Het thema is dit jaar ‘De toekomst is nu’ en hierop is weer een behoorlijk aantal inzendingen binnengekomen. Om uit al die gedichten de mooiste en meest aansprekende te kiezen, kostte de jury, bestaande uit Chris Kors, Petra Spaan, Marian Grandia, Jan Ravensteijn en Tineke Beishuizen, heel wat hoofdbrekens, maar ze zijn eruit gekomen. De winnende gedichten worden op zondag 26 januari bekend gemaakt in de Martinikerk in Doesburg. De kerk is vanaf 11.30 uur open voor dit event en om 12.00 uur begint het programma.

  Het juryrapport wordt doorgenomen door schrijfster Tineke Beishuizen, die op haar zo zo enthousiaste en liefdevolle wijze een aantal van de niet winnende maar evengoed mooie inzendingen zal laten horen. Chris Kors zal de uitslag bekend maken, stadsorganist Wilbert Berendsen zal een en ander muzikaal omlijsten en als apotheose zal burgemeester Loes van der Meijs het winnende gedicht onthullen aan een muur van de kerk. Omdat het daarna dan zo’n beetje lunchtijd is, zijn alle belangstellenden wederom van harte welkom in de Koffie-, Thee- en Aandachtschenkerij van de Martinikerk voor een gratis hapje en een drankje.