Feestelijk optreden Loek Dikker en Friedmar Hitzer in Ellecom

  ,
  8 maart 2020
  15:00 uur


  ELLECOM – Duo Loek Dikker en Friedmar Hitzer speelt zondag 8 maart in de Kapel in Ellecom. Samen brengen zij nieuwe composities, waarin op virtuoze wijze muzikale sferen en stijlen uit heden en verleden worden gecombineerd.

  Pianist Loek Dikker trad wereldwijd op met zijn jazz- en improvisatieband Het Waterland Ensemble en schreef symfonische filmmuziek voor meer dan zestig speelfilms, waarvoor hij onderscheidingen in Hollywood, Italië en Nederland ontving. Friedmar Hitzer speelt viool en violofoon en kwam ooit voor zijn vioolstudie naar Nederland. Hij ontwikkelde zich tot een begenadigd violist en improvisator. Friedmar maakte deel uit van het Zapp String Quartet, het filmmuziek-ensemble I Compani, en speelde met Eric Vaarzon-Morel, Herman van Veen en Eric Vloeimans. Naast zijn optredens met I Compani en in de tango- en improscene voert hij een uitvoerige lespraktijk.
  De twee speelden eind 2016 voor het eerst samen in het Pianola Museum, waarna optredens volgden tijdens onder meer de Zomerjazzfietstour, het Bimhuis en het 50 Tinten Jazz Festival in Brebl Nijmegen.

  Het concert in de Kapel in Ellecom op 8 maart begint om 15.00 uur, er is inloop vanaf 14.30 uur. De entree bedraagt 12 euro, met 2 euro korting voor studenten. Reserveren kan via tel. 06-24860274 of guustangelderbigband@gmail.com. De Kapel is te vinden aan de Zutphensestraatweg 1.