Home / Evenement / Expositie van grafische kunst in Nieuwe Ruimte

Expositie van grafische kunst in Nieuwe Ruimte

20-10-2019
15:00 - 23:59


VELP – Liefhebbers van grafische kunst kunnen de komende maand hun hart ophalen in Velp. In het kader van de landelijke manifestatie Grafiek2019 is er van zondag 20 oktober tot en met zondag 24 november grafisch werk te zien van kunstenaars die zijn aangesloten bij Nieuwe Ruimte, evenals kunstenaars van het Arnhemse collectief TraFiek.

Bij TraFiek hebben zich elf kunstenaars aangesloten. De naam is een samentrekking van ‘transformatie’ en ‘grafiek’. Transformatie verwijst naar kunstfabriek De Transformatie in Arnhem, waar de kunstenaars hun atelier hebben. Via groepsexposities willen zij meer aandacht genereren voor grafische kunst. Vorig jaar had TraFiek de primeur van de eerste Nederlandse deelname aan het Franse kunstfestival ‘Fête de l’estampe’.
Het thema van Grafiek2019 en dus ook van de expositie in Nieuwe Ruimte is Panta Rhei, oftewel ‘alles stroomt’. De kunstenaars geven ieder op hun eigen manier invulling aan het thema. Daarbij maken ze gebruik van zeer uiteenlopende grafische technieken, zoals etsen, houtsnede, linosnede, monotype, reliëfdruk, sjabloondruk en zeefdruk. Het formaat van de kunstwerken variëert van heel klein (5 bij 5 centimeter) tot zeer groot (1,5 bij 1,5 meter). Bezoekers krijgen dus een mooie staalkaart te zien van moderne grafisch kunstuitingen.

De officiële opening van de expositie is zondag 20 oktober om 15.00 uur. Er zijn toespraakjes van Edwim Peters namens TraFiek en Rob van Oosten namens Nieuwe Ruimte. Verder is er muziek van zanger-liedschrijver Hans Hamers. Nieuwe Ruimte is te vinden aan Den Heuvel 32 en is iedere zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Foto: Het Arnhemse kunstenaarscollectief Trafiek exposeert in de Nieuwe Ruimte in Velp.