Home / Evenement / Expositie over plekken van vertier in Velp

Expositie over plekken van vertier in Velp

15-09-2019
11:00 - 17:00


VELP – Op zondag 15 september is er in De Dingenfabriek aan de Bergweg 24A in Velp een expositie rondom de Velpse ‘plekken van plezier’. Het gaat hierbij om plaatsen van vertier die Velp rijk is en vooral was. Er is vrije inloop tussen 11.00 en 17.00 uur.

Om 14.00 en 16.00 uur zal Gerrit van Middelkoop, eigenaar van De Dingenfabriek bezoekers meenemen op een virtuele dagtrip door Velp langs die verdwenen en veelal vergeten plaatsen van vertier. Met behulp van fotoprints, maquettes, teksten en projecties worden de herinneringen opgehaald aan een zestiental, ooit opzienbarende attracties in Velp en omstreken. Natuurlijk komt de wonderplant van Daalhuizen aan bod. De plant die ooit zoveel nationaal opzien baarde dat men van heinde en ver naar Velp toe kwam om dat fenomeen met eigen ogen te aanschouwen. Om de belangstelling in goede banen te leiden werd er een merkwaardige stellage gebouwd. Voor de tentoonstelling in De Dingenfabriek is er speciaal een maquette op schaal nagebouwd (foto) om die geschiedenis weer leven in te blazen.
Alle Velpenaren en Velpenezen worden uitgenodigd om deze middag hun geheugen op te frissen en persoonlijke verhalen te delen zodat bijvoorbeeld eindelijk het raadsel van de hoge duikplank van Bad Beekhuizen kan worden opgehelderd.

www.dedingenfabriek.nl