Expositie met Australisch tintje

  ,
  14 september 2019
  15:00 uur


  VELP – Op zaterdag 14 september opent Art Gallery O-68 in Velp een expositie met werk van Theo Kuijpers (80) dat is geïnspireerd op Australië. De opening vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur.

  Kuijpers schreef tevens een boek over het land: ‘Theo Kuijpers – Australia in memory and experience’. Dit boek wordt tevens gepresenteerd op zaterdag 14 september. Hendrik Driessen, oprichter en tot dit jaar directeur van Museum De Pont, Tilburg, zal de expositie openen. Ook de kunstenaar is aanwezig bij de opening.
  Art Gallery O-68 heeft een nieuwe locatie aan de Oranjestraat 74 in Velp. De expositie met schilderijen van Kuijpers is te bezichtigen tot en met zondag 22 september. De openingstijden tijdens de expositie zijn: donderdag tot en met zondag 15.00 tot 17.00 uur en op afspraak.
  Theo Kuijpers put inspiratie uit reizen, plekken bezocht tijdens reizen, maar maakt ter plaatse geen foto’s of tekeningen. Hij zei eerder in een interview het tijdschrift Collect: “Ik laat de dingen dan ook op me inwerken en werk nooit ter plaatse, maar neem de impressies en emoties mee naar de discipline van mijn atelier in Eindhoven. Daar componeer ik mijn herinneringen dan op het doek, als sublimaties van het eenmaal beleefde. Mijn indrukken sla ik op in de ‘grijze massa’. Dat kan ik goed, want dat mag ik na al die jaren werken wel zeggen. Na een paar maanden komt er een soort sfeer naar boven en heb ik houvast. Van daaruit start ik.”
  De officiële opening van de nieuwe locatie van Art Gallery O-68 staat gepland voor zondag 6 oktober 2019. Er start dan een expositie van de negen jonge kunstenaars (geboren na 1980 ) van de galerie.