Eerste hulp aan kinderen in Dieren

  ,
  21 juni 2019
  19:00 uur tot 22:30 uur


  DIEREN – Op de vrijdagen 21 juni en 28 juni is het mogelijk om in De Oase in Dieren deel te nemen aan de cursus Eerste Hulp aan Kids – EHBO aan kinderen. In twee avonden worden alle belangrijke handelingen voor het geven van eerste hulp aan kinderen geleerd.

  Aanmelden voor de cursus is nog mogelijk. Er worden twee leeftijdsgroepen behandeld: de zuigeling van 0 tot 1 jaar en het kind van 1 jaar tot de puberteit. Onderwerpen die aan bod komen variëren van verbranding tot verdrinking en van verstuiking tot vergiftiging. Tijdens de twee cursusavonden wordt onder andere geleerd hoe eerste hulp verleend kan worden bij stoornissen in de ademhaling, het verliezen van het bewustzijn, uitwendige wonden en ernstige bloedingen, tandletsel, het drinken van giftige stoffen en insectensteken en -beten. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van trainingspoppen, waarbij de opgedane kennis direct kan worden geoefend en ervaren.
  Veel verzekeraars vergoeden de cursus Eerste Hulp aan Kids geheel of gedeeltelijk vanuit de zorgverzekering met aanvullend pakket. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis en door een gekwalificeerd instructeur. De lestijden zijn van 19.00 tot 22.30 uur. De kosten zijn 99 euro, inclusief koffie of thee en het cursusboek. Een certificaat van Het Oranje Kruis kost 25 euro extra.
  Aanmelden en meer informatie opvragen kan via www.eerstehulpaankids.nl of via tel. 0314-643443.