Eerbetoon aan Rhedense Veteranen

  ,
  20 juni 2019
  14:30 uur tot 23:59 uur


  DE STEEG – In verband met de Nederlandse Veteranendag ontvangt burgemeester Carol van Eert op donderdagmiddag 27 juni veteranen die in de gemeente Rheden wonen. Tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis in De Steeg spreekt de burgemeester zijn waardering uit voor het werk van de Rhedense veteranen.

  Het programma begint om 14.30 uur met koffie en gebak en het maken van een groepsfoto. Aansluitend is er een officieel gedeelte in de raadzaal, waarbij onder andere Mart de Kruif, Luitenant-generaal (BD) Koninklijke Luchtmacht een toespraak houdt. Na afloop van het officiële gedeelte is er een informeel samenzijn met als afsluiting een Indische maaltijd.

  De Veteranendag is een eerbetoon aan de Nederlandse veteranen -jong en oud, man en vrouw- die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. De gemeente Rheden kent 290 veteranen. Zij zijn rechtstreeks betrokken geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië maar ook in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan en Nieuw Guinea. Alle geregistreerde veteranen bij het Nederlands Veteraneninstituut hebben een uitnodiging ontvangen van de gemeente.