Home / Evenement / Dubbele boekpresentatie als start Boekenweek bij Primera XL

Dubbele boekpresentatie als start Boekenweek bij Primera XL

08-03-2020
14:30 - 23:59


BRUMMEN – In het kader van de Boekenweek, die duurt van 7 tot en met 15 maart en als thema Rebellen en Dwarsdenkers heeft, presenteren twee Brummense auteurs op zondag 8 maart hun boeken over respectievelijk Italo Svevo en Hannie Schaft. De muziek wordt verzorgd door Para Eterno. De boekpresentatie begint om 14.30 uur en vindt plaats in Boekhandel Primera XL.

Oud-boekverkoper Rob Luckerhof schreef met het onlangs verschenen De Wereld van Italo Svevo de eerste Nederlandse boekpublicatie over het intrigerende leven van de grote Italiaanse schrijver en zakenman Italo Svevo. Svevo brak internationaal door met zijn roman Bekentenissen van Zeno en wordt inmiddels tot de canon van de wereldliteratuur gerekend. Luckerhof zal voorlezen uit zijn werk en wordt geïnterviewd door historicus Peter Hammann. Daarbij worden unieke foto’s uit Svevo’s leven in Triëst vertoond. Een exemplaar met bijzondere opdracht wordt uitgereikt aan Graziella van Hedel, echtgenote van de burgemeester van Brummen en Italiaanse van geboorte.

Historicus Peter Hammann schreef in 2017 samen met Hannie Schaft een boek over haar leven. Hannie Schaft is Nederlands bekendste verzetsvrouw uit de Tweede Wereldoorlog. Samen met haar medestrijdsters Truus en Freddie Oversteegen gaf Hannie Schaft op een rebelse wijze inhoud aan het vrouwenverzet in de oorlog. Het boek is grotendeels gebaseerd op nieuw historisch-wetenschappelijk onderzoek en op vraaggesprekken met direct betrokkenen en werpt een nieuw licht op het persoonlijk leven van deze verzetsstrijdster. Peter Hammann wordt op zijn beurt geïnterviewd door Rob Luckerhof.

Toegang tot deze presentatie is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dit kan via tel. 0575-563030 of info@bosmanbrummen.nl. Meer informatie is verkrijgbaar bij Rob Luckerhof, tel. 06 42783897 of Peter Hammann, tel. 06-29061655.

Lees ook

Bart Arendsen begint met poleposition en podiumplaats aan seizoen

ZANDVOORT/RHEDEN – Bart Arendsen kende zaterdag een uitstekende start van zijn seizoen in de Supercar …