Drie films in Filmhuis Dieren

  ,
  30 november 2019
  14:30 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 29 november om 20.00 uur de thriller Joker. Zaterdag 30 november is om 14.30 uur de Nederlandse familiefilm De Brief voor Sinterklaas te zien. Dinsdag 3 december om 20.00 uur draait de aangrijpende survivalthriller Light of my Life. Alle films worden vertoond in Schouwburg Theothorne in Dieren.

  Joker is een opzichzelfstaand verhaal dat draait om de iconische aartsvijand van Batman: Joker, een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag is hij te boeken als clown, ’s avonds probeert hij voet aan de grond te krijgen als stand-upcomedian. Echter, hij ontdekt dat hij zelf steevast het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij een verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

  De Brief voor Sinterklaas vertelt over een groot probleem dat de intocht van de Sint overschaduwt: er is een groot tekort aan Pieten. Er zit niets anders op dan een auditie te organiseren, een heuse Pietendag. Sem ziet zijn kans schoon en schrijft onmiddellijk een brief. Als hij een stoere, sterke Piet kan worden dan durven zijn pesters hem vast nooit meer lastig te vallen. Maar wat niemand weet is dat Huibert Jan en zijn ‘Mammie’ middels een gemeen plan proberen om de Pietendag te saboteren. Gaat het Sem, Patty Pepernoot en Piet Bennie lukken om de Pietendag én daarmee het Sinterklaasfeest te redden?

  Light of my Life is een film over de wanhoop van een post-apocalyptische samenleving, maar ook over opvoeding, een beschermende vader en een dochter die vrouw wordt. Als in de nabije toekomst een dodelijke pandemie de wereld drastisch heeft veranderd, besluit een vader met zijn dochter Rag te vluchten naar de bossen. Terwijl hij haar probeert te beschermen tegen de gevaren van de nieuwe wereld, komt hun relatie onder druk te staan. Het resultaat is een aangrijpende survivalthriller.

  www.filmhuisdieren.nl