Drama en western bij Filmhuis Doesburg

  ,
  12 april 2019
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze week twee films. Vrijdag 12 en woensdag 17 april wordt The Sisters Brothers vertoond. Op zondag 14 april kan het publiek genieten van Las Herederas. Alle films beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Het Arsenaal in Doesburg.

  The Sisters Brothers, een film over broederliefde en kameraadschap, speelt zich af in het Wilde Westen van 1850. Iedereen is in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om de mysterieuze Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe Morris. Warm laat zich echter maar moeilijk vangen en wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Maar is Morris eigenlijk wel te vertrouwen en wat is Warm’s geheim dat hem zo waardevol maakt? Meer en meer krijgt Eli existentiële twijfels en begint hij zich af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is.

  Las Herederas gaat over Chela en Chiquita. De twee dames zijn al ruim dertig jaar samen, komen uit welgestelde families en teren op een riante erfenis. Maar hun wereld verandert in rap tempo. Altijd hebben ze hun vriendinnen bijgestaan als die in financieel zwaar weer verkeerden, maar nu komt de storm van bankroet op het stel zelf af. Hun huis wordt langzaam leeggeroofd door begerige kopers zodat de dames hun schulden kunnen afbetalen. Van het dure kristal tot de piano: niets is meer veilig. Naarmate het huis steeds meer ontdaan wordt van de inboedel, worden de thematiek en impact ervan steeds rijker.

  www.filmhuis-doesburg.nl