Dolle dagen bij de Narrenkap

  ,
  22 februari 2020
  14:00 uur


  VELP – De Velpse carnavalsvereniging de Narrenkap maakt zich op voor vier dagen feest. Vanaf de kindermiddag op zaterdag tot en met het boerenbal op dinsdag wordt er weer flink gefeest.

  De Narrenkap trapt de dolle dagen zoals gewoonlijk af met de kindermiddag. Deze zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 22 februari van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur, in het Narrenhuus in Velp. Tijdens de kindermiddag zijn alle kinderen uit Velp en omstreken welkom voor een gezellige middag, samen met jeugdprins Yari en zijn gevolg. De middag staat helemaal in het teken van het EK Voetbal 2020. Kinderen kunnen daarom verkleed komen als hun favoriete voetbalheld. De kinderen die het mooist, leukst of meest origineel gekleed zijn, maken ook nog eens kans op leuke prijzen en aan het eind is er een verrassing voor ieder kind. De entree voor de kindermiddag is geheel gratis, dus alle vriendjes en vriendinnetjes mogen mee. Tijdens de kindermiddag geldt: Kinderen er bij, rook- en alcoholvrij. Deze middag wordt er géén alcohol geschonken en wordt er niet in de tent gerookt.

  Op zaterdagavond 22 februari kan er vanaf 20:11 uur gefeest worden in het Narrenhuus, tijdens de gekostumeerde avond. De avond wordt muzikaal aangekleed door DJ, zanger en entertainer Marco Verriet. Samen met dweilorkest De Träöters zal hij er weer een fantastisch feest van maken. De entree is gratis.

  Zondag 23 februari staat de optocht op het programma. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met CV de Bloaspiepkes en begint om 13.11 uur in de Kerkallee. Na afloop van de optocht is Feest DJ Danny van plan een gigantisch feest gaan bouwen. Tijdens de instuif zal ook dweilorkest Zo Toeter Als een optreden komen verzorgen en zullen de prijzen voor de deelnemers in de optocht worden uitgereikt. Ook hier is de entree gratis.

  Tijdens het boerenbal in Café d’Oranjeboom op dinsdag 25 februari wordt het carnavalsseizoen afgesloten. Prinses Mariëtte zal onttakeld worden, maar niet voordat er nog één keer met een groot feest is gebouwd. Vanaf 20.11 uur barst het feest los in Café d’Oranjeboom. Om 23:11 uur zal de onttakeling plaatsvinden, waarmee Mariëtte Flipse niet langer prinses der Narrenkap zal zijn en carnaval 2020 wordt afgesloten. De entree is weer gratis. Nog geen 25 jaar? Neem je ID mee! Geen 18, geen alcohol!