Doesburg Beweegt start weer met de Wandel Challenge

  ,
  2 april 2019
  19:00 uur


  DOESBURG – Wandelen is gezond en leuk. In Doesburg start in april 2019 weer de Wandel Challenge. Doesburg Beweegt nodigt in dat kader iedereen die belangstelling heeft uit om in en rond Doesburg te gaan wandelen. Op weg naar een betere gezondheid onder leiding van een deskundige wandelcoach van PlusFit.

  De Wandel Challenge in Doesburg komt voort uit de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Dit is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

  Doesburg Beweest noemt de challenge sinds dit jaar de Wandel Challenge. De activiteit is ook geschikt voor mensen met COPD en wordt georganiseerd vanuit Doesburg Beweegt in samenwerking met PlusFit, Uniek Sporten en Coöperatie IJsselstromen. Op dinsdag 2 april om 19.00 uur is er een informatiebijeenkomst over de Wandel Challenge bij PlusFit aan de Wilgenstraat 4 in Doesburg. Aan het eind van die bijeenkomst kunnen mensen zich inschrijven. De eerste wandeling vindt plaats op dinsdag 16 april om 19.00 uur. Daarna is er iedere week een wandeling. Inschrijven kan ook nu al via de website, waar ook meer informatie te vinden is. De eigen bijdrage voor de Wandel Challenge bedraagt 5 euro per persoon.

  https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelchallengedoesburgbeweegt/