Documentaire en drama in Filmhuis Doesburg

  ,
  29 november 2019
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont vrijdag 29 november en woensdag 4 december de documentaire The Biggest Little Farm. Zondag 1 december is het drama A Star is Born te zien. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in Het Arsenaal.

  The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te vormen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.

  A Star is Born volgt musici Ally en Jackson Maine. Jackson is een beroemde countryzanger die al enige tijd worstelt met een alcohol- en drugsverslaving. Na een concert denkt Jackson aan maar één ding: bier scoren. In de bar ziet hij Ally optreden, waar hij zo van onder de indruk is, dat hij haar wil ontmoeten. Jackson nodigt haar uit voor zijn volgende optreden en laat haar voor een groot publiek zingen. Het optreden van Ally is zo goed, dat Jackson haar meevraagt op de rest van zijn tour. Ze stemt in en dat vormt het begin van haar doorbraak als zangeres en een ontluikende romance.