Documentaire en drama in Filmhuis Dieren

  ,
  29 september 2019
  20:00 uur tot 23:59 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont zondag 29 september de documentaire The Biggest Little Farm. Dinsdag 1 oktober draait het Deense drama Queen of Hearts. Beide film beginnen om 20.00 uur en draaien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

  The Biggest Little Farm is een documentaire over het verwezenlijken van je dromen. In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun vertrouwde, stadse leven achter en trekken naar het platteland. Het koppel probeert hun droom te realiseren en een boerderij te bouwen. Ze vinden een stuk uitgedroogd, dor land net buiten Los Angeles. De boerderij zal uiteindelijk een bloeiend, zelfregulerend paradijs worden waar de natuur haar gang kan gaan, maar dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. John en Molly ontdekken echter gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt.

  Queen of Hearts draait om Anne. Ze lijkt haar leven goed op orde te hebben. Ze heeft een man die van haar houdt, twee gezonde dochters, een baan waar ze voldoening uit haalt en een prachtig huis omringd door natuur. Toch heeft ze het gevoel alsof iets ontbreekt. Deze innerlijke onrust groeit wanneer de roekeloze tiener Gustav, een zoon uit het eerdere huwelijk van haar man, onverwachts bij hen intrekt. Haar man Peter heeft moeite met de komst van zijn zoon, maar Anne voelt meteen een connectie met de jongen en bouwt een unieke band met hem op. Hun relatie verandert wanneer ze alles op het spel zet door de jongen te verleiden en voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen komt te staan.

  www.filmhuisdieren.nl