Demonstraties bij Kunstmarkt Doesburg

  ,
  5 oktober 2019
  12:00 uur


  DOESBURG – Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober presenteren de deelnemers van de maandelijks gehouden Culturele Zondag zich in de Martinikerk in Doesburg. Deze bijzondere Kunstmarkt duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

  De leden van de Culturele Zondag hebben ieder een professionele achtergrond. Verschillende kunstuitingen zijn vertegenwoordigd. Zo zijn onder andere keramiek, beelden, etsen, schilderijen, aquarellen, textielobjecten/kleden en dergelijke te bewonderen en te koop. Een aantal standhouders verzorgt een demonstratie. Er wordt die dagen weven, schilderen en druktechniek beoefend. Ook zijn er twee gastgroepen aanwezig van mensen met een beperking.
  De Culturele Zondag wordt elke eerste zondag van de maand gehouden. Volgens officiële metingen waren er in 2018 ruim 50.000 bezoekers. De ingang van de Kunstmarkt is aan de marktzijde van de kerk. De toegang is gratis. Parkeren kan eveneens gratis op de parkeerplaatsen De Bleek en de Turfhaven op slechts enkele minuten lopen van de overdekte Kuntmarkt.