Home / Evenement / De Dag van de IJssel bij Doesburg

De Dag van de IJssel bij Doesburg

28-09-2019
13:00 - 17:00


DOESBURG – Zaterdag 28 september is het de Dag van de IJssel. Langs de rivier is deze dag van alles te doen, waaronder in Doesburg.

Tijdens de Dag van de IJssel is de feestelijke publieksdag voor de opening van de grootste vispassage van Nederland bij de sluis tussen de IJssel en de Oude IJssel in Doesburg. De locatie wordt daarom ook ingericht en opengesteld voor het publiek. Dan kan iedereen zien hoe de vissen omhoog zwemmen. Van 13.00 tot 17.00 uur is er een feestelijk programma voor jong en oud, met waterloopballen, kinderschmink, poffertjes en ijsjes, een tentoonstelling van lokale kunstenaars en een informatiemarkt met informatie over vissen. De feestelijke publieksdag vindt plaats op het stuwcomplex aan de Barend Ubbinkweg.

Marja Zomer meert met haar kleine IJsselmeerkotter aan in de passantenhaven waar haar schilderijen van de IJssel en haar moeder te bewonderen zijn.

Het kunstproject Mobiele Interdisciplinaire Ruimtestation (MIR) is te gast op het terrein van LOC 17 aan de Turfhaven in Doesburg. MIR is een autarkisch paviljoen dat zich uit een zeecontainer ontvouwt tot een ruimte van 170 vierkante meters. Het biedt ruimte aan kunstenaars die op specifieke, vaak buitenlocaties, tot nieuw werk komen.