Culturele Zondag in Doesburg

  ,
  7 maart 2019
  12:00 uur


  DOESBURG – Op zondag 7 april maart staat Doesburg weer in het teken van de Culturele Zondag. Musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum van de stad openen tussen 12.00 en 17.00 uur hun deuren voor bezoek.

  De Gasthuiskerk reserveert op deze middag haar maandelijkse open podium, dat duurt van 12.00 tot 17.00 uur, voor musicerende en dansende kinderen, met of zonder hun (muziek)docenten. Samen met andere Doesburgse organisaties speelt de Gasthuiskerk hiermee in op de landelijke Kindermuziekweek die duurt van 4 tot en met 14 april.
  Begin dit jaar is in atelier de Timmi een aantal dagdelen georganiseerd waarin werd geëxperimenteerd met verschillende tekenmaterialen en verschillende composities op verschillende dragers. Deelnemers reageerden enthousiast op deze vorm van samen werken en samen leren. Dat heeft ertoe geleid dat de Timmi op 7 april weer een open dag houdt om meer mensen bij dit boeiende proces te betrekken. Zowel deelnemers als initiatiefnemer Janny Jaspers, kunnen vragen beantwoorden. Tevens wordt het ontwikkelingsproces van de deelnemers in beeld gebracht en is werk van Janny Jaspers te zien.

  Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er tot 23 juni een expositie met bekend en onbekend werk van de beroemde kunstenaar Marc Chagall.
  Onder de titel ‘De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving’ vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang.

  Er zijn meer dan 25 adressen toegankelijk trijdens deze Culturele Zondag. Een folder met plattegrond is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 7 april gesloten zijn.

  www.culturelezondagdoesburg.nl