Concertseizoen StiDoMu van start

  ,
  15 september 2019
  15:00 uur


  DOESBURG – Het vijftigste concertseizoen van de Stichting Doesburgse Muziekcultuur StiDoMu opent zondagmiddag 15 september in de Grote of Martinikerk met een trio voor viool, viola da gamba en orgel. Op het programma staan werken van Bach en enkele weinig gehoorde triosonates voor viool, viola da gamba en basso continuo van Georg Ph. Telemann en Johann Heinrich Schmelzer. De uitvoerenden zijn Ruth Houtman-viool, Marike Tuin-viola da gamba en Marcus Bergink-orgel. Marike Tuin begon haar studie ‘moderne’ cello aan het Utrechts Conservatorium maar stapte na enige tijd over op barokcello. Ze voltooide deze studie aan het Conservatorium van Amsterdam.
  Met haar gambastudie begon ze in Ierland, waar ze les kreeg van Sarah Cunningham. Ze vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij maakt als kamermusicus deel uit van cellokwartet Gut Feelings en La Chambre du Roi. In de ‘passietijd’ is Marike in het hele land te horen als gambasolist in de Mattheus en Johannes Passion van Bach.
  Ruth Houtman begon na het behalen van haar Masterdiploma viool met de studie barokviool bij Antoinette Lohman. Dit leidde bij haar tot een grote passie voor Bach en de barokviool. Als barokviolist is zij verbonden aan ensembles als Concerto Barocco en La Sfera Armoniosa. Bij Concerto Barocco is ze naast 2e concertmeester ook orkestmanager en productiemanager. Marcus Bergink, studeerde voor het diploma docerend musicus aan het Twents Conservatorium en aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem, respectievelijk bij Willem Mesdag en Theo Jellema. Na zijn eindexamen in 1992 vervolgde hij zijn opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij dr. Hans van Nieuwkoop. In 1994 behaalde hij daar zijn diploma Uitvoerend Musicus. Sinds 2004 is hij als kerkmusicus & organist werkzaam in de Sint Martinuskerk te Arnhem, alwaar hij het gerestaureerde Gradussen-orgel uit 1890 bespeelt. Aanvang is 15.00 uur. De toegang is 17,50 euro, donateurs van StiDoMu betalen 15 euro. Kaarten zijn te koop voorafgaand aan het concert of op de website.

  Foto: Peter Beemsterboer