Compagnie Onder de Appelboom in Rozendaalse kerk

  ,
  24 november 2019
  15:00 uur


  ROZENDAAL – Compagnie Onder de Appelboom komt zondag 24 november naar Rozendaal. Het gezelschap speelt in de kerk het programma ‘Mag ik vragen wat dat te betekenen heeft?’

  In deze voorstelling vertelt countertenor Hugo Naessens het verhaal van zijn voorouders. Voor zijn moeder, die zojuist in de hemel is opgenomen, krijgt hierin veel aandacht, vooral omdat ze deze altijd en overal op subtiele wijze afdwingt. Ook in de hemel. Het stuk is dan ook vernoemd naar een karakteristieke uitspraak van deze dame.
  Maar ook is er een intermezzo met een hilarische circusact rondom personages Rosalie en Olifant Greet, waarbij de huidige maatschappij fijnbesnaard en komisch belicht wordt.
  Naessens brengt ruim een uur zijn fijnzinnige verteltkunst, gelardeerd met clowneske scènes, bizarre plotwendingen, ontroerende liedjes en prachtige muziekstukken, die componist/pianist Paul Gelsing speciaal voor dit verhaal schreef. Samen met de diepe klanken van de basklarinettist Angela Kreeftmeijer vormen ze een betoverend geheel, dat regelmatig doe twijfelen tussen schaterlachen en huilen en alles daartussenin.

  De voorstelling begint om 15.30 uur en is te zien in de kerk van Rozendaal. De kerk opent om 15.00 uur. Na afloop is er een ‘meet and greet’ met de artiesten in de Serre, onder genot van een drankje. De entree bedraagt 13 euro, 10 euro voor Vrienden van de Rozendaalse Kerk en 5 euro voor houders van een Gelrepas of studentenkaart. Kinderen onder de 10 jaar mogen gratis mee. Kaarten zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal, maar ook te reserveren via vrienden@dekerkvanrozendaal.nl.

  www.dekerkvanrozendaal/stichtingvrienden