Colette en BlacKkKlansman in Filmhuis Doesburg

  ,
  4 oktober 2019
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze week twee films. Vrijdag 4 en woensdag 9 oktober draait Colette. Op zondag 6 oktober is BlacKkKlansman te zien. Alle filmvoorstellingen beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in Het Arsenaal in Doesburg.

  Keira Knightley schittert in de rol van Colette, één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles. Het waargebeurde verhaal begint wanneer Colette als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri ‘Willy’ Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder zijn naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine en Gigi. De sensuele verhalen zijn een hit en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt.

  BlacKkKlansman is een verfilming van Ron Stallworth’s autobiografie. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in, om in de vroege jaren zeventig, te infiltreren in de Ku Klux Klan. Hij legt telefonisch contact met de Klan en weet uiteindelijk door te dringen tot David Duke, opperpuntmuts en nationaal racistisch orakel. Detective Stallworth en zijn (Joodse!) partner Flip Zimmerman wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie om de macht over te nemen in de stad en in het Witte Huis te dwarsbomen.

  www.filmhuis-doesburg.nl