Home / Evenement / Carel ter Linden in Pancratiuskerk Brummen

Carel ter Linden in Pancratiuskerk Brummen

27-10-2019
14:30 - 23:59


BRUMMEN – Op zondagmiddag 27 oktober spreekt dominee Carel ter Linden vanaf 14.30 uur in de Pancratiuskerk in Brummen. Hij is bekend als ‘hofpredikant’. Zo zegende hij de huwelijken in van toenmalig kroonprins Willem-Alexander met Máxima en van prins Friso met Mabel. Ook leidde hij de uitvarten van prins Claus en prins Bernhard.

In 2008 verscheen Ter Lindens gedichtenbundel Om een Zin. De gedichten zijn ontstaan vanuit belevenissen uit het dagelijks leven, sprekend van de verwondering, en de geheimen van dit bestaan. Op deze middag zal hij een aantal gedichten voordragen en de zinnen, woorden en beelden resoneren na in de muziek, die Mirjam Karres, zijn pianiste, daarbij koos. Composities van Bach, Scarlatti, Chopin, Liszt en Debussy wisselen de voorgedragen gedichten af.
Mirjam Karres, dochter van de pianiste Ariane Karres-Veelo, studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Willem Brons en vervolgde haar studie voor kamermuziek bij Mila Baslawskaja. Met haar tweelingzusje de violiste Sandra Karres maakte zij in 1995 een tournee door Azië. In 1997 won Mirjam samen met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani – Sicilië. Ze nam in 2000 deel aan het zes weken durende internationale kamermuziek festival in Manchester, Vermont USA. Ze speelde mee met producties van onder andere muziektheatergroep Het Filiaal en Orkater. In 2012 speelde Mirjam met het Heemsteeds Philharmonisch Orkest het tweede pianoconcert van Rachmaninov.

De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De Pancratiuskerk is te vinden aan de Kerkstraat 17 in Brummen.