Home / Evenement / Burendag bij voedselbos en Philadelphia op de Elzenbos

Burendag bij voedselbos en Philadelphia op de Elzenbos

28-09-2019
11:00 - 13:30


BRUMMEN – Zaterdag 28 september, tijdens Burendag, is iedereen welkom om een kijkje te nemen in het voedselbos in Brummen. Ook de buren van Philadelphia stellen deze dag tussen 11.00 en 13.30 uur hun terrein open.

Het voedselbos in Brummen bestaat bijna twee jaar en de aanleg is zo goed als afgerond. De vrijwilligers hebben er een mooie, bijzondere plek van gemaakt. Bijna alle grote elementen zijn af en de meeste bomen en struiken zijn geplant. Dit is voor de groep vrijwilligers een mooi moment om te vieren wat er tot nu toe is bereikt.
De viering van Burendag start rond 11.00 uur op de ontmoetingsplaats van het voedselbos, die te bereiken is via het wandelpad vanaf de hoek Het Stroomdal – Hooimate. De organisatie hoopt dat vooral buurtbewoners van de Elzenbos langskomen. De vrijwilligers van het voedselbos hebben kennisgemaakt met de nieuwe buren van Philadelphia, locatie Grasland. Voorzichtig ontstaan de eerste samenwerkingen en daarover vertellen ze graag. Er wordt even na 11.00 uur zelfs iets bijzonders onthuld, maar wat precies blijft nog even een verrassing.
Gedurende de dag staat ontmoeting met de buren centraal, evenals uitleg over het voedselbos. Er is een korte struintocht door het gebied en voor kinderen een leuke speurtocht. Er zijn hapjes en drankjes.

Tegelijktijd houdt Philadelphia Grasland een Burenmarkt. Deze staat in het teken van kennismaking met de buren en het laten zien waar de medewerkers die afgelopen maanden druk mee zijn geweest. Er zijn veel nieuwe producten gemaakt, die deze dag worden verkocht. De markt duurt van 11.00 tot 13.30 uur. Ook is het mogelijk een rondleiding te volgen over het terrein van Philadelphia, inclusief de huizen en werkplaatsen.

www.facebook.com/voedselbosnieuweerven