Bombshell en 1917 bij Filmhuis Dieren

  ,
  21 februari 2020
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 21 februari het waargebeurde Engelse #metoo-drama Bombshell. Op dinsdag 25 februari is het spannende oorlogsdrama 1917 te zien. Beide films vangen aan om 20.00 uur en zijn te zien in theater Theothorne te Dieren.

  Bombshell (foto) geeft een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News. Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie.

  De film 1917 gaat over twee Britse koeriers. Zij moeten in de lente van 1917 op klaarlichte dag naar de Duitse loopgraven van het Somme-front. Dat lijkt een doodvonnis, maar de generale staf weet dat de Duitsers zich tactisch hebben teruggetrokken op de compacte, extreem goed versterkte Siegfriedstelling. Het probleem: twee ver opgerukte Britse bataljons geloven dat de vijand op de vlucht is geslagen en willen ’s ochtends die nieuwe Duitse positie bestormen. Een bloedbad dreigt voor 1.600 soldaten, tenzij koeriers Schofield en Blake de aanval tijdig afblazen.

  www.filmhuisdieren.nl