Avond over verduurzaming oudere woningen en monumenten

  ,
  3 oktober 2019
  19:30 uur


  ELLECOM – Ellecom Energie Neutraal houdt donderdag 3 oktober een dorpsbijeenkomst over het verduurzamen van oudere woningen en monumenten. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in dorpshuis Nieuw Bergstein.

  Er staan in Ellecom nogal wat monumenten en woningen van voor 1930. Omdat visie en regelgeving aan het veranderen zijn, weten eigenaren vaak niet waar zij aan toe zijn en hoe zij het beste kunnen beginnen met verduurzaming van hun woning. Deze avond krijgen zij hier informatie over. Zo verzorgt Martijn Haitink, adviseur bij Huis en Erfgoed, een inleiding over wat oudere woningen specifiek maakt als het gaat om verduurzaming. Daarna gaat Martijn Andela van de gemeente Rheden in op de regelgeving rondom monumenten en de recente en mogelijk toekomstige veranderingen hierin. Hij spreekt ook over specifieke financieringsmogelijkheden voor monumenten.

  Er wordt gekeken naar welke onduidelijkheden er leven en welke kennis er al is onder de eigenaren van oudere woningen. Ellecom Energie Neutraal bekijkt hoe zij inwoners kan ondersteunen bij de verduurzaming van deze panden. Het uiteindelijke doel van de bijeenkomst is de vorming van een bewonersgroep, die kennis verzamelt, ervaringen deelt en plannen ontwikkelt om verduurzaming aan te pakken. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden bij Ton van Rheenen door een e-mail te sturen naar ellecomenergieneutraal@gmail.com of door tijdens de bewonersavond hun e-mailadres achter te laten.