Atelier Wencke Vinks open voor publiek

  ,
  2 november 2019
  13:00 uur


  DOESBURG – Zaterdag 2 en zondag 3 november stelt kunstenares Wencke Vinks voor de eerste keer de deuren van haar atelier aan de Meipoortstraat 64 in Doesburg open voor publiek. Op beide dagen zijn bezoekers welkom tussen 13.00 en 17.00 uur.

  Wencke exposeerde deze zomer in het Rijksmuseum als finalist van de Lang Leve Rembrandt prijsvraag waar zij was geselecteerd uit een voorselectie van maar liefst 8.390 kunstenaars. Haar werk ‘Lezende Vrouw’ is inmiddels weer terug in Doesburg en is in het atelier te zien. Daarnaast is een uitgebreide collectie schilderijen en tekeningen te zien en te koop, waaronder schilderijen die ze maakte tijdens reizen naar Nepal, China, Italië en Zwitserland.
  Wencke Vinks studeerde in de jaren negentig aan de Design Academy in Eindhoven, waarna ze jarenlang als Art Director werkzaam was. Sinds 2015 is Wencke fulltime bezig als kunstschilder. Over haar werk zegt zij: “Mijn passie ligt vooral in het schilderen van een model in relatie tot de natuurlijke omgeving.”