Lichtjesavond

  ,
  1 november 2021
  20:00 uur


  Lichtjesavond in Doesburg

  DOESBURG – Op maandag 1 november branden er lichtjes op de Algemene begraafplaats én op de Rooms Katholieke begraafplaats in Doesburg. Zoals op tal van begraafplaatsen in het land komen nabestaanden bij elkaar om stil te staan bij mensen die hen ontvallen zijn, in het voorbije jaar of al langer geleden.
  Deze Lichtjesavond begint om 19.00 uur met een samenzijn in de Martinikerk. In een herdenkingsbijeenkomst worden teksten voorgedragen en liedjes tegen gehore gebracht. Ook worden de namen genoemd van mensen die ontvallen zijn en wordt voor hen een kaars aangestoken. Aansluitend gaan de aanwezigen op weg naar de begraafplaatsen, waar zij rond 20.00 uur aankomen. Ieder krijgt de gelegenheid een kaars te zetten bij het graf van hun dierbare. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er koffie in het uitvaartcentrum van Patrimonium, tegenover de algemene begraafplaats. Toegang en deelname is gratis
  Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Uitvaartverzorging Patrimonium, de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg en de Rooms Katholieke kerk, in samenwerking met de Gestichten Doesburg. De herdenkingsbijeenkomst en lichtjesavond is voor iedereen bedoeld, ongeacht de levensovertuiging.