Filmhuis Le Professionel

  19 oktober 2021
  20:00


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze week meerdere films. Zo is er het Deense Druk/Another Round. Ook worden twee films vertoond met hoofdrollen voor Jean-Paul Belmondo, de onlangs overleden Franse acteur.

  Vrijdag 15 en zondag 20 oktober is de Deense film Druk/Another Round te zien. Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in het bloed geestverruimend werkt, problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Martin en drie collega-onderwijzers beginnen een experiment, waarbij ze de hele dag een constant alcoholpromillage in hun bloed handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Toch wordt het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grote gevolgen met zich mee te brengen.

  Op 6 september overleed op 88-jarige leeftijd Jean-Paul Belmondo, één van de meest gevierde Franse filmacteurs aller tijden. Filmhuis Doesburg vertoont daarom op zondag 17 oktober de film waarmee hij doorbrak: À Bout de Souffle. Onderweg naar Parijs steelt de crimineel Michel Poiccard een auto en vermoordt hij een agent. Eenmaal naar Parijs gevlucht, krijgt hij een relatie met de Amerikaanse Patricia. Zij ontpopt zich sneller dan hem lief is als een vreselijke femme fatale. Tussen de twee ontstaat een amoureuze verhouding. Ondertussen zit de politie Michel op de hielen. Hij weet dat hij dit niet eeuwig volhoudt en neemt steeds meer risico’s.
  Op dinsdag 19 oktober is nog een Belmondo-film te zien: Le Professionel. Hierin speelt hij een charmante geheimagent. Joss Beaumont wordt door de Franse geheime dienst naar een Afrikaans land gestuurd om dictator president Njala te vermoorden. Hij wordt gepakt en veroordeeld tot dwangarbeid. Na een gewaagde ontsnapping keert hij terug naar Parijs om het karwei af te maken en een appeltje te schillen met zijn oude superieuren.

  Alle voorstellingen zijn te zien in het Arsenaal in Doesburg en beginnen om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuis-doesburg.nl.