Expositie Souvenirs

  ,
  2 oktober 2021
  12:00 uur


  DOESBURG – Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober exposeert kunstenares Wencke Vinks in de Doesburgse binnenstad een nieuwe serie schilderijen. De expositie genaamd Souvenirs is een reisdocument in olieverf en grafiet en is gebaseerd op persoonlijke reiservaringen. De lockdowns en de beperking om te reizen waren onder andere de aanleiding voor dit thema.
  “Mijn mooiste souvenirs die ik van mijn reizen door Europa, Azië en Amerika mee naar huis nam zijn volle schetsboeken, reisverslagen en foto’s”, aldus Wencke. Deze reisdossiers inspireren jaren na dato nog steeds en vormen een interessante cohesie met mijn hedendaagse schilderkunst. Er zullen portretten en landschappen te zien zijn, die gaan over reflectie, verlangen, ontmoetingen, poëzie, verwondering en ontdekkingen. Naast schilderijen zullen er ook kleine schilderijtjes en studies te koop worden aangeboden.
  Wencke won eerder dit jaar het tv-programma Sterren op het Doek, waarin actrice Hadewych Minis voor haar schilderij koos. Daarnaast werd ze in 2019 geselecteerd voor de Lang leve Rembrandt expositie in het Rijksmuseum. De expositie Souvenirs, is zaterdag 2 en zondag 3 oktober van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken aan de Meipoortstraat 64.