Orgelconcert: Harm Hoeve

  Martinikerk, Doesburg
  1 oktober 2022
  16:00 uur


  DOESBURG – Op zaterdag 1 oktober houdt Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland twee orgelconcerten in de Martinikerk van Doesburg.
  In deze kerk bevindt zich het Walcker orgel uit 1914. Kaarten zijn te koop via www.ticketscorner.nl/event/orgelconcert-doesburg.

  Om 16.00 uur neemt Harm Hoeve plaats op de orgelbank. Harm Hoeve is een musicus in hart en nieren. Hij is ook componist en dirigent, maar zijn grote liefde blijft het orgel als instrument. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Zijn liefde voor orgel is duidelijk terug te horen in zijn orgelspel.
  Om 20.00 uur gaat Gert van Hoef het orgel bespelen. Gert is een organist die het in de vingers heeft. Pas op 13-jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en 2 jaar later won hij al het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannes Orgelbouw. Een jaar later won hij Feike Asma concours. In 2015 heeft hij het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis. Gert is bekend omdat hij vanaf het begin al vele video’s online heeft geplaatst. Een ware ambassadeur voor het orgel als instrument met meer dan 100.000 volgers online.