Kerkenmarkt

  dr. Grunningstraat, Eerbeek
  1 oktober 2022
  09:00 uur


  EERBEEK – In 2021 bestond de kerkenmarktcommissie 50 jaar. Omdat er toen geen markt was in verband met de coronamaatregelen, is er dit jaar een extra grote kerkenmarkt. Op zaterdag 1 oktober van 9.00 tot 15.00 uur kan er in de kerkzaal weer gezocht worden tussen vele duizenden boeken, kramen met antiek, handwerken, curiosa en nieuwe spullen. In de Bongerd, achter de kerk, zullen elektrische apparaten, schilderijen, lp’s, cd’s en dvd’s te koop zijn. Ook is er een eetplein met oliebollen, pannenkoeken, patat en drankjes. Verder zullen er mooie bloemstukjes verkocht worden en is er een loterij. Voor het rad van avontuur hebben vele plaatselijke middenstanders leuke prijzen beschikbaar gesteld.
  De dr. Gunningstraat is die dag afgesloten voor verkeer en voorzien van een kramen met speelgoed, hout en riet, tassen en kleden, kerstspullen, potten en pannen, grote spullen, spellen en puzzels en een heleboel meer. Het is geen rommelmarkt. Alle spullen die verkocht worden zijn van tevoren goed gesorteerd.
  De huidige kerkenmarktcommissie kan altijd een beroep doen op de vele vrijwilligers die helpen. De kerkenmarkt is in dat opzicht een verbindende factor binnen de kerk en het dorp Eerbeek. De opbrengst van de kerkenmarkt is nog steeds bestemd voor een goed doel van de kerk en sinds 2013 gaat er 1.000 euro van de opbrengst naar een maatschappelijk doel in Eerbeek.