Honing- en bijenmarkt

  De Korenmolen, Eerbeek
  24 september 2022
  11:00 uur


  EERBEEK – Imkervereniging Eensgezindheid Eerbeek en Omstreken maakt zich op voor de 114e editie van de jaarlijkse Honing- en Bijenmarkt. Deze wordt gehouden op zaterdag 24 september, van 11.00 tot 15.00 uur rond De Korenmolen in Eerbeek.

  Op deze markt wordt de nieuwe honingoogst gekeurd en verkocht. Dit jaar zijn er tien verschillende imkerijen die hun honing aanbieden. De imkers verwachten dat er dit jaar weer heide- en heideraathoning te koop is. De Eerbeekse honingmarkt staat bekend om de aanvoer van deze bijzondere honing. Daarnaast zijn er ook weer veel andere honingsoorten te koop, zoals rode aalbeshoning, lindehoning, lamsoorhoning.
  Daarnaast zijn er vijftien kramen met diverse natuurproducten, zoals jams, mosterd, kaas, bloembollen, oliebollen, wolproducten en dergelijke. Er wordt volop informatie gedeeld over planten en bollen die van belang zijn voor insecten, producten gemaakt van honing en was, benodigdheden voor bijenteelt en cursussen hierin. Muziekvereniging Eendracht brengt de sfeer erin.