Concert Armonico Tributo

  Martinikerk, Doesburg
  25 september 2022
  15:00 uur


  DOESBURG – Op uitnodiging van StiDoMu verzorgt barokensemble Armonico Tributo zondagmiddag 25 september een concert in de Doesburgse Martinikerk. Het publiek kan vanaf 15.00 uur genieten van een concert in ‘Gemischte Geschmack’.

  Armonico Tributo betekent ‘eerbetoon aan de harmonie’. Dit gezelschap bestaat uit zes oude muziekspecialisten, die zich in coronatijd hebben verenigd om de passie voor deze muziek te blijven delen. De leden van het gezelschap hebben allen gestudeerd aan gerenommeerde conservatoria in binnen- en buitenland. Zij streven er naar ook minder vaak uitgevoerde meesterwerken ten gehore te brengen.
  De musici zullen zich zelf aan het publiek voorstellen en een korte toelichting geven op de muziek. In de 18e eeuw introduceerde François Couperin een muziekstijl, die een vermenging was van de populaire Franse en Italiaanse stijl: Gemischte Geschmack of ‘gemengde smaak’. In Duitsland deden verschillende componisten hetzelfde. Armonico Tributo brengt zondag in Doesburg muziek ten gehore van componisten die enthousiast waren voor deze muziekstijl, zoals Frescobaldi, Lawes, Storace, Muffat en Händel.
  Kaarten voor dit concert kosten 17,50 euro en zijn vooraf te bestellen via www.stidomu.nl. Donateurs betalen 15 euro. Op zondag 25 september zijn kaarten tegen contante betaling vanaf 14.30 uur verkrijgbaar aan de Martinikerk.