Brainstorm 450 jaar bestaan gemeente Rheden

  Het Parkhuis, De Steeg
  27 september 2022
  19:30 uur


  GEM. RHEDEN – Volgend jaar bestaat de gemeente Rheden in de huidige vorm 450 jaar. Vorig jaar is een aantal werkgroepen al gestart om na te denken over de feestelijke activiteiten rond de thema’s: sport en spel, de fiets, cultuur en verbinding, verleden-heden-toekomst en communicatie. De werkgroepen komen graag in contact met iedereen die hier op een ludieke of creatieve wijze aan bij wil dragen.

  Om van gedachten te wisselen over de definitieve invulling van het programma voor elk dorp zijn er informatie-/brainstormavonden. In Ellecom is die op donderdag 22 september om 19.30 uur bij Henk Paas aan de Binnenweg 25d, in De Steeg op dinsdag 27 september om 19.30 uur in Het Parkhuis. In Laag-Soeren is er een bijeenkomst op donderdag 6 oktober om 19.30 uur in ’t Sprengenhus, in Velp op woensdag 12 oktober om 19.30 uur in De Paperclip. En in Dieren en Spankeren op donderdag 20 oktober om 19.30 uur in De Bundel. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te mailen naar marijn@cultuurbedrijfriqq.nl.

  Sinds begin september is er een evenementenorganisator 450 jaar Rheden aangesteld. Dit is Jowin Heemskerk. Jowin gaat de vrijwilligers helpen alles in goede banen te leiden en houdt het totaaloverzicht. De meeste jubileumactiviteiten zullen plaatsvinden tussen 16 april, de Bevrijdingsdag van de gemeente Rheden, en 17 oktober 2023, de officiële verjaardag van de gemeente.
  Burgemeester Carol van Eert: “Ons jubileumjaar komt steeds dichterbij en een aantal bedrijven, instellingen en verenigingen is al een hele tijd druk bezig met het maken van leuke plannen. Maar alles staat of valt natuurlijk wel met het enthousiasme van onze inwoners. Maar daar ben ik niet bang voor. Kom meepraten op de dorpsavonden en laten we er samen een mooi feest van maken.”

  Foto: Een groep enthousiaste vrijwilligers gaat aan de slag met de organisatie van activiteiten voor het 450-jarig bestaan van de gemeente Rheden