Burendag

  Duynhuis, Dieren
  24 september 2022
  13:00 uur


  DIEREN – Op zaterdag 24 september is het nationale Burendag. De dag waarop er veel buurtactiviteiten door het hele land zijn. In Dieren organiseren 4Noppes (weggeefwinkel), Incluzio Rheden, het Dierens Buurtkastje en het Inloophuis Dieren een gezellige burenmiddag rondom het Duynhuis.

  Tijdens deze Burenmiddag is er een gratis lunch, zijn er spelletjes te doen, nestkastjes om te pimpen en er is een match-kraam waar kleine klusjes ingeschreven kunnen worden en buren worden gematcht om elkaar te helpen. Zo kunnen buren elkaar bijvoorbeeld helpen met het ophangen van een lamp of uitleg geven over het gebruik van de computer.
  Verder is er een rommelmarkt rondom het Duynhuis, waar de buurt voor kleine prijsjes spullen kan verkopen. Er kan gebruik gemaakt worden van tafels van het Inloophuis om de koopwaar uit te stallen. Omdat het aantal bepekt is, moeten de tafels gereserveerd worden bij Deborah, tel. 06-38415045 of deborah@inloophuisdieren.nl. Er mag ook gebruik gemaakt worden van eigen tafels of kleedjes. De enige voorwaarden voor de markt zijn dat de prijzen klein blijben en niet verkochte spullen weer meegenomen worden. De rommelmarkt is van 13.00 tot 17.00 uur. Buren die niet op de rommelmarkt willen staan, maar wel spullen hebben waar de afstand van willen doen, kunnen deze doneren aan het Duynhuis. Op zaterdag 24 september kan dat van 10.00 tot 12.00 uur.
  Op deze Burendag is er ook een koffiecorner waar buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van koffie, thee en aanmaaklimonade. Dit is de hele middag gratis. Andere versnaperingen worden voor kleine prijsjes aangeboden.